Therapeutische massages

 

voetreflexatie

een drukpuntmassage, bewerken van de reflexpunten/drukpunten. Door deze technieken trachten we de energiebanen vrij te maken door optmale doorstroming door gans het lichaam. Hiermee kunnen lichamelijke klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Ontspannings

massage

zoals het voor zich spreekt....een moment van pure ontspanning, laat hierbij alle spanning en stress even achterwege.

 

Bindweefsel

massage

een gezichtsmassage om de huidconditie te verbeteren. Een stevige massage in het bindweefsel om de aanmaak van collageen te stimuleren en voor een betere doorbloeding te zorgen waardoor de huid beter in staat is om voedingsstoffen op te nemen. Ook uitermate geschikt om littekensweefsel los te maken. littekensweefsel dat vastzit zorgt voor heel wat mobiliteitsbeperking.


Manuele lymfedrainage

Deze massage bestaat uit een soft-touch techniek waarmee je manuel het lymfesysteem gaat stimuleren om zo zichtbaar en onzichtbaar vocht af te voeren.

Fibromyssage

 

Therapeuthische massage afgestemd op de 18 tenderpoints in je lichaam. Deze massage brengt je lichaam en geest tot rust. Het geeft verlichting van spierkrampen, vermindert stress en pijn, verlaagt de bloeddruk, verbetert de opname van zuurstof in de spieren, versterkt het lymfesysteem en verbetert het bewegingsapparaat.

Triggerpoint

massage

Triggepoint, ook spierknopen genoemd, ontstaan door overbelasting van de spier, onvermijdbaar misbruik van de spier, onvermoed misbruik van de spier. Deze kunnen voor enorme pijn veroorzaken. In heel wat gevallen wordt er ook gesproken van onverklaarbare pijn. Een arts zal in deze gevallen pijnstilling voorschrijven, wat even helpt maar de pijn zal hoe dan ook weer opduiken. Met deze massage zullen de triggerpoints worden waargenomen en bewerkt. De pijn zal mettertijd verdwijnen, en pijnstilling heb je niet meer nodig.


Orthomanipulatie therapie

Deze zachte skeletale correctiemethode wordt vaak toegepast bij blokkades en scheefstand van het skeletaal stelsel die uitstralingspijn veroorzaken door de blokkade van de zenuwen. Denk hierbij aan o.a. rug, nek, schouderklachten, uitstralingspijn in voeten en benen, hoofdpijnm bekkenpijn whisplash

sportmassage

Stevige massage met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen of deze min mogelijk te doen voelen.